четвер, 12 жовтня 2017 р.

Небесна Сотня України. Роки минули - актуальність не зменшилась.

       Минуло майже 2 роки з дня презентації у Прикарпатському університеті  перших двох серій документального фільму із циклу “Небесна Сотня Прикарпаття”. Це – “Розстріляна Весна” та “Героєві Небесної Сотні Романові Гурику присвячується”.

       «Основою першого фільму стали відео подій, яке я робив в Івано-Франківську, а також записи прямих трансляцій з телебачення», “Розстріляна Весна” розповідає про події в лютому на Інститутській. Друга стрічка – про наймолодшого прикарпатця з Небесної сотні Романа Гурика. У фільмі вперше показано унікальні кадри з його дитинства.
       Також у документальних серіях використані оригінальні пісні – “Небесна Сотня України” у виконанні Василя Михайловича, “Ой Романе, Романочку” у виконанні гурту “Будьмо”(музика Володимира Домшинського, аранжування Романа Калина. Записано на студії “Дзвони”) та “Небесній Сотні низько я вклонюся” у виконанні автора музики та оранжування Олександра Тищенка. Слова до пісень написав Мирослдав Бойчук. Одну з пісень на презентації у Прикарпатському університеті виконав хор “Media Nota” Івано-Франківської спілки журналістів. До речі, саме піснею-реквіємом "Небесній Сотні низько я вклонюся" закінчилась друга серія фільму, яку переповнений актовий зал університету, де проходила презентація, прослухав стоячи, віддаючи таким чином шану не тільки героям фільму, але й тим, хто долучився до його створення.





Немає коментарів:

Дописати коментар