неділя, 10 вересня 2017 р.

Мирослав Бойчук: В моєму особистому кіновиробництві за рік деякі зрушення таки відбулись. (+ВІДЕО творчої зустрічі з учнями 10 класу школи №4.)

    Де́нь украї́нського кіно́ — національне професійне свято працівників кінематографії, яке відзначається в Україні щорічно у другу суботу вересня. Тож вітаємо всіх українських "кінщиків" з професійним святом.
   Мирослав Бойчук:  В моєму особистому кіновиробництві за рік деякі зрушення таки відбулись. 

    Відзнято значну частину чорнового матеріалу на документальні фільми про
Параску Хому та Андрея Шептицького. Частину коштів на стрічку про Чернятинську художницю надав Олександр Сич. 
    Є обіцянка Руслана Марцінківа фінансово підтримати кінопроект про метрополита Андрея. 
    До цих двох фільмів написано пісні. 
    Не зважаючи на різноманітні обставини, маю підтримку і від Івано-Франківського осередку кінематографістів України в особі його керівника Юліана Яковини.
    Налагодилась співпраця щодо виготовлення документалістики із Заслуженим журналістом України, директором ТРК "Карпати" Богданом Кучером та Народним артистом України, кіноактором Сергієм Романюком. 


    Виготовлено та запрезентовано документальну стрічку про засновника  Університету права ім. Короля Данила о.Івана Луцького.



   

Але по великому рахунку хвалитись, особливо у всеукраїнському масштабі, не дуже є чим... Коломийський документаліст Василь Нагірний - виключення з правил. "Видає на гора" більше, ніж вся Україна.



На світлині документаліст 

Василь Нагірний.


   Нещодавно  в Народному домі №1, що на вулиці Шевченка в Івано-Франківську, відбулась творча зустріч з учнями 10 класу школи №4. На самому початку домовились: "На мус ніхто не сидітиме". Викладаю обіцяну раніше відеоверсію нашого діалогу з тим відео, яке транслював учням... і навіть трохи більше. Модератором був Ярослав Яновський.

Немає коментарів:

Дописати коментар