середа, 28 червня 2017 р.

Володимир Стецюк: Колись були "орли Кравченка", "тітушки і беркутня Захарченка", а це - "мусорська псарня Авакова". І що характерно - усе за європейськими стандартами... (+ відео)

   Классика 90-х вернулась). В Кировоградской области. Группа полу/криминальных боевиков, собранных под "крышей" нардепа Юрия Березы (разумеется, члена супер/популярного нынче Народного Фронта), решила покошмарить местных фермеров и забрать их хлеб/землю. Фермеры, ошалев от наглости и закусив удила, вступились за свои пахоты. Им на помощь подошли нейтральные парамилитарные братства из числа ветеранов Донбасса и Айдара.

Джерело: https://www.facebook.com/olya.volina/videos/249021258926137/?fref=mentions

   Эпическая драка и боевички ретируются. Возмущенный Береза обращается к непосредственному партийному руководству и тут же ему на помощь приходят уже легальные полицейские спец/отряды, которые кроваво и зубодробительно вламывают чужим парамилитариям и фермерам. Вторая эпическая драка заканчивается разгромом. Казалось, у гениев из НФ победа в кармане). Но "воронки", которые везли защитников в неизвестном направлении для продолжения "любезной дискуссии", блокирует тьма местного народа и начинается третья - крикливо-языковая - битва супер/власти и народа. Супер/власть) извиняется, отпускает защитников и готовится... реваншировать уголовными делами)... 
   Бойня в Кропивницком идеально раскрыла суть нынешней государственной конструкции). И, судя по нарастающей наглости "одно/процентных" политиков, мы будем двигаться от худшего к худшему. Жадная группа "крутых мальчиков" при должностях искренне считает, что государство - это только они. А значит они вполне имеют право заниматься силовым переделом ресурсов. Жратвы-то на всех "талантливых" не хватает.
Поэтому и сущесивует неформальный и развитый "институт частных армий". Небольших мобильных спортивных групп, готовых бить и забирать. Если ты близок к кому-то из топ/власти, то можешь использовать свою армию для беспредельного передела. Собствености. Береза, нар/деп с подобной парамилитарной структурой, решил забрать чужое. Обработанную и перепаханную землю. А есть (пока еще) парамилитарии пост/военные, неприкаяные, сами по себе. В этом случае они вписались за местных. Первый раунд выиграли.

 А потом... Потом государство в лице легальных силовиков приняло сторону захватчиков и начался полноценный треш... Что особо интересно? Властные ребята посчитали себя "историческими гениями", придумавшими якобы идеальную схему передела. Создаем придворные отряды хунвэйбинчиков, которые беспредельничают. Паралиматарные "сукины сыны", но свои. А их покрывают официальные силовики, которые вламывают всегда тем, кто противостоит придворным хунвэйбинчикам). Ребята, вы серьезно? Подобная конструкция неизменно сопровождала все латиноамерканские квазидиктатуры). В ней нет ничего оригинального. И именно эта модель, как правило, приводит к личным трагедиям для ее авторов. Впрочем, о чем это я?) О том, что справедливое государство - это когда силовики нейтральны и разоружают всех прдряд. Только так появляется авторитет... Так что, решите, наконец, что важнее - бить оппонентам морды и бегать потом или возобновить монополию на насилие)...
================================
До теми. Доповнено з https://www.volynnews.com/news/extreme/dobrovoltsiv-veteraniv-ato-iaki-zakhyshchaly-selian-vid-reyderiv-pobyla-/

Добровольців з внутрішнього корпусу батальйону "Донбас", які захищали фермерів на Кіровоградщині від рейдерського захоплення земель, побили бійці Нацгвардії.

Про це пишуть очевидці подій у соцмережах.

Як повідомляє Юрій Зубар, декілька днів тому до хлопців з внутрішнього корпусу батальйону "Донбас" звернулись фермери Кіровоградської області про те, що в них рейдерським способом намагаються захопити врожаї та присвоїти їх земельні паї.

27 червня до добровольців приїхали близько 200 нацгвардійців зі зброєю, в бронежилетах та балаклавах.

Одразу почали вимагати проїхати з ними в автозаці. Відмовились представлятись та назвати причину затримання.

Далі хлопців без пояснень почали бити і пакувати в автозаки. Хлопці силового опору не чинили, але без адвокату чи пояснення причин відмовлялись їхати.

Після того, як автобус з затриманими доїхав до заправки, його заблокували місцеві активісти. Приїхали адвокати та швидка, щоб надати допомогу потерпілим.

Більше про це пише колишній боєць "Донбасу" Євген Шевченко. Подаємо його допис без змін:

"У Кіровоградський області власник фермерського господарства раптом дізнався, що він вже не є власником. Тому що він начебто подарував (!) увесь свій бізнес невідомій особі, яка швидко змінила власників у реєстрі, опісля чого потягом кількох днів відбулася ще одна угода, цього разу вже купівлі-продажу. Так, це типове рейдерство часів Януковича.

Обурені зухвалістю рейдерів законні власники подали заяви в усі можливі інстанції, але потрібна була лиш одна річ - експертиза підпису. Прокуратура області її дуже швидко провела та висновок вразив - він підтвердив достовірність підпису! А от друга експертиза, яка паралельно робилася у Київському інституті судової експертизи (без допомоги прокурорів), надала зворотній висновок - що підписи було підроблено.

Начебто усе - кінець історії. Та насправді це був тільки початок. Незважаючи на рішення судових експертиз та судових інстанцій, рейдери з охоронної компанії "Борисфен" (місто Дніпро), яку контролює народний депутат від НФ Юрій Береза, у кількості 50 чоловік спробували захопити головний офіс підприємства та повстали селяни. Поліція на виклики не приїжджала протягом 2-х (!!!) годин. Приїхали, коли селяни самотужки розбили вщент тітушок і 31 особу затримали власноруч.

Ветерани війни за незалежність вирішили прийти на допомогу людям і взяли на себе функцію поліції - стали на захист справедливості та букви Закону.

Як відбувалися подальші події, можно було б легко уявити за часів Януковича, але не сьогодні, коли ми пройшли Революцію Гідності, коли в країні триває війна...

Сьогодні вдень власника під приводом надати свідчення викликали до прокуратури і дві години примушували відмовитися від допомоги ветеранів. Зрештою серце старшої людини не витримало і його забрала швидка з інфарктом. Наразі він перебуває у важкому стані в лікарні.

Тим часом за особистою командою міністра МВС Авакова у невеличке село Бережинка було стягнуто підрозділи Національної гвардії та спецпідрозділи поліції, які без жодних пояснень почали арештовувати та бити ветеранів і селян, які стали на захист своєї землі. Били усіх без розбору - у тому числі, жінок. Наразі близько 20 з них госпіталізовано у місцеву лікарню із травмами різної ступені важкості.

Затриманих ветеранів під час обшуку було пограбовано - усі наявні гроші, а також документи було конфісковано без жодного (!) протоколу. Потім їх намагалися вивезти в Умань, але на кордоні області місцеві заблокували автобус. Поліцаї погрожувализброєю, але ніхто не відступив. На місце прибув губернатор області.

Поліція була вимушена відпустити усіх затриманих. Прибуло керівництво обласної поліції, але вони не змогли пояснити, з якої причини ветеранів і селян було спочатку побито, а потім - затримано та пограбовано. Отже, маємо:

- жодних обвинувачень не пред'явлено;

- статус заарештованих чи підозрюваних також не озвучено;

- де ділися особисті гроші та документи - невідомо;

- чому і який саме підрозділ поліції чи Національної гвардії це робив і за яким наказом - нікому з керівництва області невідомо;

- з якою метою затриманих намагалися вивезти у сусідню область і який був кінцевий пункт призначення - невідомо".

Немає коментарів:

Дописати коментар