вівторок, 9 серпня 2016 р.

Sergiy Trymbach: Про ВИТРАТИ НА КІНО... І ФУТБОЛ

Світлина від Sergiy Trymbach.
      
Sergiy Trymbach:    От ще новина - Мінфін пропонує скоротити (а чи й зліквідувати) студентські стипендії у вишах. Ну треба ж якось покривати мільярдні крадіжки бюджетних грошей. Нехай батьки, бідні передусім, паски затягують. Або й забирають дітей з університетів - до верстатів їх, до праці у полі... Мій батько помер рано і коли б це трапилось нині - не бачити мені університету. Ну, є здібності, так вони скрізь потрібні... Хай багаті учаться, а злидням зась, їх місце на дні, соціальному. .. Яка гидота і яка мерзота! Ми це будемо й далі терпіти??
     За поки що неофіційною інформацією наш геніальний, з усіх точок зору, Мінфін закладає в проект Держбюджету на 2017 рік біля 100 мільйонів гривень (4 мільйони доларів) на фінансування кінематографа. Десь у три рази менше, аніж цьогоріч. Все"дно, що я передбачив би у сімейному річному бюджеті 2 гривні на .закупівлю води... Ви подумали б, що у мене порозсихалися всі клепки у голові.
У країні війна, в тому числі культурно- інформаційна (і не тільки зовнішня, а й внутрішня). Одначе Мінфінівців це не обходить, виходить так. Плювати їм на все. І на всіх - українців.
Світлина від Sergiy Trymbach.
Для порівняння, хоча й не зовсім коректного, бо йдеться не про державний сектор нібито "економіки" (нібито, бо ж ми бачимо практично порожні трибуни на матчах національного чемпіонату). Капітан київського "Динамо" Андрій Ярмоленко отримує понад $1,5 млн в рік (за доволі правдивою, судячи по всьому, інформацією). А практично всі динамівські гравці основного складу щомісяця отримують десь по мільйону гривень (як вони грають, ми бачимо - в останньому матчі з "Дніпром" один чи два гольових моменти, це все).
А Ринат Ахметов ще й доплачує гравцям "Шахтаря" по 50 тисяч доларів щоквартально - за незручності життя поза Донецьком.
Про кіно наше теж кажуть, що от, де ж каса, де мільйонна глядачева аудиторія? Скажу поки що тільки одне: якщо людина лежала лежма 15 років (кіно убивали стільки саме років), не вимагайте від неї, щоби вона за два-три роки вже рекорди ставила. Поляки послідовно реформували і фінансували своє кіно і за десять років глядач таки пішов...
Одначе у нас все вирішують бухгалтери з Мінфіну. І відтак ні про які суспільні та культурні потреби не йдеться. Один із парадоксів українських - за отакої тотально-ощадливої "економії" мільярдні крадіжки продовжують зростати. То ж бухгалтерам і доводиться маракувати, що б там і як зменшити в бюджеті. Традиційно починають "з кінця", себто з культури.
ДАЛІ БУДЕ - на цю тему...

Немає коментарів:

Дописати коментар